امروز : شنبه 03 خرداد 1404
درباره شرکت خاکریزآب

از زیر ساختِ زیرساخت ها چه میدانید؟
راه ها، بزرگراه ها، حمل و نقل عمومی، شبکه ی بهداشت و تاسیسات، از جمله زیرساخت ها هستند که در سکونت گاه های انسانی، به قدر کافی باید احداث شوند و توسعه ی  مطلوب شهر ها وابسته به وجود آنهاست. اما بعضی از شهر ها به دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاصی، نیاز به توسعه ی نوعی دیگر از زیرساخت دارند، که این ضامن پایداری دیگر زیرساخت هاست.
وسعت حوزه های آبریز کوهستانی مشرف به شهر، توپوگرافی و شیب تند  مناطق کوهستانی، اختلاف ارتفاع بیش از 900 متری شمال تا جنوب  و عبور 7 رودخانه مهم از داخل شهر موجب شده تا شهر تهران نیز از دیر باز و بدو شکل گیری در معرض وقوع سیلاب باشد و اگر برای مدیریت رواناب های سطحی آن اقدامی نشود، به طور کلی شهر در خطر آسیب قرار می گیرد، لذا اینجاست که از شبکه ی مدیریت آب های سطحی می توان به عنوان زیرساخت زیرساخت ها نام برد.
به همین منظور از دهه 40 شمسی، با مطالعاتی که از سوی دولت وقت انجام گرفت، برنامه ای با عنوان طرح کنترل سیلاب تدوین گردید که درآن مقرر شد، نزدیک به 700 کیلومتر شبکه کنترل سیلاب توسط وزارت نیرو در تهران احداث گردد. با توسعه سریع شهر، این طرح در ادوار مختلف مورد بازنگری قرار گرفت تا سرانجام در سال 70 طرح جامع مدیریت آب های سطحی تهران از سوی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، به شرکت خاکریزآب محول شد.
شرکت خاکریزآب از واحدهای زیر مجموعه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران و یکی از متخصص ترین شرکت ها در زمینه اجرای زیرساخت های مربوط به مدیریت و هدایت آب های سطحی است. این شرکت در زمینه های هدایت و مدیریت آب های سطحی از قبیل احداث حوضچه های رسوبگیر، تونل ها و کانال های روباز و سرپوشیده دارای تجربیاتی ارزشمند است. 
تاکنون برای مدیریت رواناب های شهر  بیش از 550 کیلومتر شبکه مدیریت سیلاب  احداث شده که بیش از 50 درصد آن در زیر زمین به روش های: احداث تونل و لوله گذاری با قُطرهای مختلف، انجام  و الباقی آن در حال انجام می باشد. همچنین ساماندهی و مرمت رودخانه ها و کانال های موجود نیز در دستور کار قرار دارد. ماموریت آتی شرکت خاکریزآب با توجه به تدوین طرح جامع مدیریت آب های سطحی شهر تهران، شامل نظارت عالیه بر شبکه اصلی مدیریت آب های سطحی و همچنین پایش سامانه های اصلی جمع آوری و هدایت رواناب ها می باشد.
از اهداف احداث و تکمیل  شبکه مدیریت سیلاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از وقوع سیلاب و خطرات احتمالی جانبی و مالی آن 
  • استفاده از پتانسیل بالای آب در جذب و انتقال آلاینده ها و نهایتاً تصفیه آن و کمک به بهداشت عمومی جامعه 
  • جمع آوری، انتقال و هدایت رواناب ها به مخازن جهت مصارف مختلف از جمله تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی و ایجاد فضای سبز شهری و کشاورزی 
  • افزایش قدرت جذب آب توسط سطح زمین به صورت منطقه ای و نفوذ در رواناب ها به منظور تغذیه آبخوانها و سفره های
  •  افزایش تاب آوری و تامین ایمنی کالبدی شهر و نیزتحقق محورهای توسعه پایدار با ایجاد محیطی امن برای فعالیت و زندگی شهروندان 

در تلاشیم تا سهم شهروندان از باران زیبایی و آرامش باشد 
شرکت خاکریزآب مجری طرح جامع مدیریت آب های سطحی شهر تهران

DNN